Oportunități de învățare pentru locuitorii din Ileanda

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype


Tehnologia a devenit parte integrantă în viata noastră, iar fără ea ne este tot mai dificil să ne descurcăm în viața personală și profesională. Plățile cu cardul sua prin aplicații web sunt uzuale, sarcinile de serviciu depind de multe ori de utilaje programabile, chiar și activitățile recreative depind de internet.

În orice secundă am ajuns să ne folosim de tehnologie, fie că e vorba de un simplu telefon smart, fie de o mașină complexă. În condițiile date, este de la sine înțeles de ce sunt atât de importante cunoștințele în materie de tehnologie și de ce ASSOC insistă să le organizeze, mai ales pentru persoanele provenite din grupuri vulnerabile pentru care accesul la aceasta este limitat.

În acest context, o primă serie din cursul de inițiere organizat pentru locuitorii din Ileanda prin proiectul “Servicii integrate în Comuna Ileanda” (POCU/827/5/2/139980) este în desfășurare începând cu 23 august 2021.

Deschiderea oficială a cursului “Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere” a avut loc în 23 august, când primii participanți și-au cunoscut lectorii și au aflat cât de importante sunt noțiunile în domeniu în această eră a difitalizării, când totul se învârte în jurul aplicațiilor web și mobile.

Grupa este constituită din 8 participanți, iar durata cursului este de 40 de ore (15 ore teorie și 25 practică). La lansarea a participat reprezentantul firmei de formare Tru Training, coordonatorul activității de formare profesională din cadrul proiectului, respectiv referentul de formare profesională.

Participanților li s-a explicat de ce e important să beneficieze de oportunitățile de învățare care li se oferă prin proiect, dar și la beneficiile obținerii diplomei la finalizarea cu brio a programului de formare. Certificarea studiilor este recunoscută de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Proiectul de la Ileanda prevede și alte activități, iar până în 2023 Asociația ASSOC, Primăria locală și GAL Valea Someșului și-au propus să creeze oportinutăți localnicilor, în special celor proveniți din grupuri vulnerabile.